M Ű G Y A N T A

Mi a műgyanta?

Műgyanta padlóról először hallva óvatos fenntartásokkal kezeljük ezt az anyagot, még ha el is ámulunk szépségén.

A műgyanta egy többrétegű, általában kétkomponensű padló burkolati rendszer, amelyet öntött padlónak is szoktak nevezni. Az eljárás lényege, hogy a hordozó felületre a gyanta folyékony halmazállapotban, öntéssel kerül fel, majd a szükséges kötési idő után szilárdul meg. Ipari és otthoni környezetben egyaránt alkalmazható.

Az epoxy műgyanta számos olyan előnnyel rendelkezik, amit az otthonunkban is élvezhetünk:

  • Teljesen összefüggő, fugamentes, akár az egész lakásban.
  • Egyedi, leutánozhatatlan felületet kapunk
  • Sima, fényes vagy matt felületet kapunk, amely könnyen tisztán tartható.
  • Akár a meglévő csempeburkolatra is elkészíthető.
  • Kevés természetes fény hiányában a fényvisszaverő tulajdonsága miatt a terek nagyobbnak tűnnek.
  • Magas higiéniai elvárásoknak megfelelő (kifejezetten ajánljuk: korházaknak, magán rendelőknek, fogászati rendelőknek, élelmiszer üzleteknek)

Felhasználási területek

Az epoxy gyanta remek vízzáró képességének köszönhetően számos helyiségben sikeresen alkalmazzuk mint pl.: fürdőszoba, nappali, garázs, falburkolatok, konyhapultok.

Ipari felhasználás

image_6483441

Belső terek

indivision-mugyanta-02-20230709

Asztalok, pultok

420111251_226471913844909_7106840763720925663_n

Falburkolatok

IMG_1232

Néhány fontos tudnivaló:

Tisztítás – megóvás

Habár takarításuk igazán egyszerű, felületükről könnyedén és gyorsan eltávolítható minden folt, de a tisztítás során használt tisztítószerekre érdemes odafigyelni. Fokozottan kerülni kell az alkohol, az aceton, a savas, a metilén-klorid, illetve ezek származékaiból készült tisztítószereket, hiszen ezek az erős oldószerek könnyen kárt tehetnek és felpuhíthatják a műgyanta padló rétegrendszerét.

Ha takarításra kerül sor, használjunk inkább semleges vagy lúgos PH értékű tisztítószert.

Javasoljuk, hogy ha tehetik, válasszanak egészség és környezetbarát vegyszermentes tisztítószereket, hiszen ezzel biztosan nem ártunk a burkolatnak!

Mennyibe kerül?
2024-es kivitelezési díj és anyagköltség kutatásai szerint a műgyantához hasonló szépségű lapokkal (60 x 60) való burkoltatás végső ára között nincs 10% különbség sem!

A márványos luxus hatás könnyedén elérhető epoxyval anélkül, hogy igazi márványlapokra kellene súlyos összegeket költeni. Az ár meghatározó összetevője az előkészítés, amit számos tényező befolyásol.  Kérjen egyedi ajánlatot weboldalunkon.